Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΝΙΚΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ...Αθήνα 2.10.2014
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΓΕΝΙΚΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ…
Κύριε Γενικέ,

Η Συναδελφική Αλληλεγγύη   ΠΕΤ- ΟΤΕ, όλοι εμείς που διαμορφώνουμε μαζί βήμα – βήμα το αύριο και το μέλλον μας διεκδικούμε αγωνιστικά για την καθημερινότητά μας τα παρακάτω:

1. Διπρόσωπα     συνεργεία όπου  υπάρχει επικινδυνότητα και όχι μόνο.

2. Τήρηση του ωραρίου.  Έχει υπάρξει νέα εγκύκλιος που να αναφέρει εργασία το Σάββατο ή την Κυριακή χωρίς WFM και δίχως χτύπημα κάρτας; Είναι η τελευταία φορά που το αναφέρουμε σε ανακοίνωσή μας, η επόμενη θα είναι στις επιθεωρήσεις εργασίας.

3. Ασφαλή και εξοπλισμένα αυτοκίνητα, μέχρι επιτέλους να ολοκληρωθεί η ¨ΜΠΙΖΝΑ¨ του LEASING.

4. Μέσα ατομικής προστασίας και εκπαίδευση για ΟΛΟΥΣ.

5. Μετά το διαμελισμό των ΚΑΛΩΔΙΑΚΩΝ οφείλει κάθε ΤΤΛΠ να εξοπλιστεί με όργανο μέτρησης αερίων και ό,τι άλλο απαιτείται για ασφαλή εργασία.

6. Καταγγέλλουμε τους προϊσταμένους που πιέζουν τους εργαζόμενους να παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και την επιχειρησιακή διαδικασία όπως ( λήψη βλάβης σε χαρτί με εικονικό ¨κλείσιμο¨ – μικρό χρονικό περιθώριο στα ραντεβού ώστε να μην υπάρχει αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου- υπάρχουν ηλεκτρολογικές εργασίες που δεν προβλέπονται και δεν αποτυπώνονται –  οι ετεροχρονισμένες εργασίες εκτός συστήματος – η ενημέρωση του πελάτη να αγνοήσει το μήνυμα  αποκατάστασης που παίρνει από τον ΟΤΕ – τα ψέματα και οι παρανομίες για να φανούν καλοί οι δείκτες – οι εκβιασμοί σε παλαιούς και νέους συναδέλφους μέσω της αξιολόγησης  κ.α) 

7.Πως γίνεται να τοποθετείται υπεύθυνος κτηρίου συνάδελφος της OTEPLUS την ώρα που δεν έχει το δικαίωμα να είναι ποσοστό ασφαλείας; Η παράνοια ξεπερνάει τα όρια.  Η λύση είναι μια, η ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ OTEPLUS ΣΤΟΝ ΟΤΕ!!!

Όλα αυτά είναι μερικά μόνο από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν


Συνάδελφοι,

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το έσπασε , εργατικά ατυχήματα αλλά δηλωμένα, αλλά αδήλωτα δυστυχώς  είναι η κορυφή του παγόβουνου για αυτά που πρόκειται να μας συμβούν αν δεν αντιδράσουμε τώρα.

Οι αποφάσεις του σωματείου  πρέπει να γίνουν πράξη και να μην μείνουν για μια ακόμη φορά στα χαρτιά.  Προφανώς και η ΠΕΤ – ΟΤΕ δεν μπορεί να ξεκινήσει με απεργίες διαρκείας, αλλά οφείλει να ξεκινήσει επιτέλους ΔΡΑΣΕΙΣ.

Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε, με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος  και ο καθένας θα κριθεί από τη στάση του και την συμπεριφορά του.

Οι καλομαθημένοι προϊστάμενοι, από ενδοτικού τύπου συνδικαλιστές, να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν, αν δεν ύπαρξη τήρηση των ΝΟΜΩΝ,  καταγγελίες και ποινικές κυρώσεις από την Συναδελφική Αλληλεγγύη

Το σπασμένο τηλέφωνο από τον Γενικό στον τμηματάρχη δεν θα λειτουργήσει πλέον εις βάρος της υγείας και της ασφάλειας των συναδέλφων σε όποια ειδικότητα σε όποια περιοχή και σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, γιατί για εμάς η εργασία δεν έχει χρώμα!

Η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας είναι για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ αδιαπραγμάτευτη