Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΕΡΓΙΑ ... ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αθήνα, 1 Νοέμβρη 2017
ΑΠΕΡΓΙΑ …
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Η Συναδελφική Αλληλεγγύη νιώθει  την ανάγκη να πει ένα μεγάλο μπράβο σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο από άκρη σε άκρη της χώρας για την συντριπτικά μαζική συμμέτοχη τους στην 48ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε 30 και 31-10-2017. 
Όλοι μαζί  στείλαμε ένα μήνυμα στην αναλγησία και τον  παραλογισμό της Διοίκησης. 
Στείλαμε ένα τεράστιο μήνυμα σε όλους αυτούς που συνεχίζουν να απολαμβάνουν παχυλά συμβόλαια και πλούσιες παροχές.
 Στείλαμε μήνυμα ότι μόλις ξεκινήσαμε να διεκδικούμε  αυτά που μας ανήκουν.
Δεν  χαιρετίζουμε μόνο  τη συμμετοχή στον αγώνα που ξεκινήσαμε ( που ήταν καθολική ), αλλά  γιατί πραγματικά η περήφανη στάση του καθενός από εμάς, αποτελεί πλέον ένα τεράστιο μάθημα προς κάθε σωματείο, προς κάθε παράταξη, προς κάθε συλλογικότητα.
Όλοι μας στην απεργία αυτή, δείξαμε ότι για το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων, ένας είναι  ο δρόμος, αυτός του  αγώνα, της μάχης και της νίκης, ένας αγώνας αξιοπρέπειας, σημαντικός , δίκαιος, ταξικός.

Οι δύο αυτές μέρες απέδειξαν ότι μπορούμε να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη ανάμεσα μας, μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί και να κερδίσουμε.
Με αυτόν τον τρόπο οφείλουμε να πορευθούμε στο αύριο για να αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες, αλλά εξίσου σημαντικές μάχες, για την ασφάλεια μας, για την εντατικοποίηση, για την υποστελέχωση των ΤΤΛΠ, για την εκπαίδευση μας, την αξιοπρέπεια μας για όλα εκείνα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.
Για αυτό το λόγο καλούμε  την σιωπηλή και συγκαταβατική  ΠΕΤ – ΟΤΕ, αναλογιζόμενη τους καιρούς και τις δυσκολίες, να απαντήσει σε λογικές και  αντιλήψεις που εκφράζονται καθημερινά στους εργαζόμενους  που παράγουν, ότι «αυτά είναι και σε όποιον αρέσει – όποιος δε θέλει φεύγει».
Αντίθετα με τη στάση των διοικούντων, οι εργαζόμενοι  δείξανε έναν άλλο  δρόμο, επομένως  οι δικαιολογίες τελείωσαν, τα λόγια είναι περιττά.

Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε δυνατά μέχρι να κατακτήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Ξανά μαζί – Ξανά μπροστά