Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ 41ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ

Αθήνα, 17 Μάη 2016
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ 41ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ
Τελείωσε ένα ακόμη Συνέδριο της ΟΜE – ΟΤΕ.  Πολλά ακούστηκαν, άλλα σημαντικά και άλλα στη σφαίρα του παραμυθιού.
Ας δούμε όμως τους μύθους και τις αλήθειες αυτού του Συνεδρίου.
1ον. Η κερδοφορία της εταιρείας προέρχεται από τη χρηστή διοίκηση του ανώτατου Μάνατζμεντ. ΜΥΘΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η κερδοφορία προέρχεται από την υπεραξία των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και της καθημερινής δουλειάς τους

2ον. Το παγωμα των Κλιμακίων εντάσσεται στην πορεία κρίσης της χώρας και των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων (Πράσινα – Μπλε – Ροζ). ΜΥΘΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι τα Κλιμάκια είναι αποτέλεσμα Αξιολόγησης και καμία σχέση δεν έχουν με το Χρονοεπίδομα!!!
Η πρότασή μας στο 41ο συνέδριο ήταν η άμεση εκκίνηση ΚΙΝΗΤΙΠΟΙΗΣΕΩΝ με σκοπό την επαναφορά των Κλιμακίων αναδρομικά.  Η πρότασή μας έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή από το Συνέδριο σε ψήφισμα!  Περιμένουμε η ΟΜΕ – ΟΤΕ να περάσει επιτέλους σε πράξεις.


3ον. Το Αξιολόγιο παράγει απολύσεις μόνο στη βάση του Άρθρου 13 του ΕΚΠ. ΜΥΘΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το Αξιολόγιο δεν παράγει απολύσεις.  Η ΑΠΟΛΥΣΗ είναι καταχρηστικό Διευθυντικό Δικαίωμα του εργοδότη, από το 2008 μετά την πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς και η σοβαρότητα της αιτίας απόλυσης κρίνεται στα Αστικά Δικαστήρια.  Σε τελική ανάλυση αν η διοίκηση θέλει να καταργήσει τα Πειθαρχικά Όργανα (Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συνεχίσουν να λειτουργούν) να μας το πει ευθέως και να μη μεταμφιέζεται σε ακριβοθώρητο κριτή.
Η θέση μας είναι ότι το Αξιολόγιο πρέπει να έχει εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό με σκοπό τη δημιουργική πορεία και εξέλιξη των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ.

4ον. Στον Όμιλο ΟΤΕ τηρείται το ωράριο και οι κανόνες Υγείας και Ασφάλειας. ΜΥΘΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι το ωράριο δεν τηρείται και κάθε λεπτό μετά τη λήξη της δουλειάς μας, δίχως υπερωριακή αμοιβή, είναι περαιτέρω μείωση του ήδη χαμηλού μισθού μας χάρη στο ¨αποτελεσματικό¨  Μάνατζμεντ της Εταιρείας.
Με πρότασή μας και σε αυτό το θέμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό ψήφισμα με σκοπό την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων, ακόμη και με προσφυγή σε κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας, για την αποκατάσταση των συμφωνημένων τόσο στο ωράριο, όσο και στις συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας.

·         ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟ -11% ΚΑΙ ΤΟ 755 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
·  ΑΝ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΟΤΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!
·   Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ 1,53.  ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ
·  ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ.  ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ – ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!