Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

«ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ» ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ;

Αθήνα, 30 Νοέμβρη 2015

«ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ» ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ;

Συναδέλφισσες-οι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πλανάται πάνω από τον ΟΤΕ ένα νέο ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Πυκνώνουν οι καταγγελίες συναδέλφων (που εργάζονται στην πρώτη γραμμή σε συνδυαστικά ραντεβού με τους παρόχους)  ότι ορισμένοι εργαζόμενοι παρόχων  ετοιμάζονται να ¨πιάσουν¨ δουλειά στον ΟΤΕ με ¨μπλοκάκι¨.

Οι διάλογοι που λαμβάνουν χώρα γίνονται πλέον με λεπτομέρειες και η ανησυχία σε κάθε συνάδελφο τεχνικό αρχίζει και γίνεται έκδηλη. 

Φέρεται ότι ο ΟΤΕ έχει ζητήσει από αρκετούς εργαζόμενους των ανταγωνιστών να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν στην κατοχή τους τα σύγχρονα εργαλεία μετρήσεων όπως  ARGUS-CopperBox , με σκοπό να τους απασχολήσει με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, δηλαδή μια ακόμη μεγάλη εργολαβία, αυτή τη φορά όμως στην πρώτη γραμμή, στις βλάβες στις νέες συνδέσεις, εκεί που πραγματικά αναρωτιόμαστε αν το απόρρητο έχει αρθεί  στις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες της χώρας.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως αλήθεια, ούτε το ότι κάποιοι ετοιμάζονται να περάσουν ακόμη και σεμινάρια από τον ΟΤΕ για να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί όταν έρθει η ώρα, ούτε ότι το κόστος και τα χρήματα είναι σε τέτοια κλίμακα που αγγίζουν αστρονομικό ποσό.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ολοκληρώνει  τη διαδικασία με τις τέσσερεις  μεγάλες εργολαβίες, που σκοπό έχει το χώρισμα της χώρας σε 4 μεγάλες περιοχές που κάθε μία θα έχει το δικό της «πατερούλη» εργολάβο για αποκατάσταση, καλωδιακές, σποραδικά, κοκ. Μήπως τελικά το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί αμιγώς και με τη δολοφονία του τεχνικού έργου στην πρώτη γραμμή;


Την ώρα που η εντατικοποίηση στη δουλειά μας αρχίζει και ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια, την ώρα που συνάδελφοι από τους οποίους κλέβουν το νέο tablet τιμωρούνται άδικα, την ώρα που η συμπεριφορά των προϊσταμένων αρχίζει και αγγίζει τα όρια ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ, αυτή την ώρα οι διοικούντες του ΟΤΕ ονειρεύονται σενάρια για το τεχνικό έργο που ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. 

Σχεδιάζουν βήμα - βήμα και με προσήλωση στο στόχο τους, τη λειτουργία μας ως απλά συντονιστών των εργολάβων. Αυτό έμαθαν ως στελέχη της Cosmote αυτό θέλουν να μεταφέρουν στο μεγαλύτερο και δίχως καμία σχέση λειτουργίας ΟΤΕ.  Οι συνέργειες στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων φανερώνουν το τι μέλει γενέσθαι.

Καλούμε τη διοίκηση να μας  αποσαφηνίσει άμεσα και δίχως περιστροφές αν όλα αυτά ισχύουν και με ποια στοχοπόρευση θέλει να συνεχίσει.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας θα το θέσουμε ως θέμα  άμεσης παρέμβασης και επίλυσης και θα προτείνουμε η ΠΕΤ–ΟΤΕ να ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις με μοναδικό σκοπό να αποτρέψει τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του τεχνικού έργου στην πρώτη γραμμή.

Συνεχίζουμε να ΑΚΟΥΜΕ κάθε συνάδελφο ξεχωριστά

Συνεχίζουμε να ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ για το ΜΕΛΛΟΝ μας.