Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

ΛΕΥΚΕΣ Ή ΜΠΛΕ ΨΗΦΟΙ;

Αθήνα, 22 Απρίλη 2015
Λευκές ή μπλε ψήφοι;

Συναδέλφισες και συνάδελφοι ,

Οι εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ τελείωσαν, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει μια νέα τριετία προκλήσεων για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και για το Συνδικαλιστικό Κίνημα
.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που συμμετείχε στις εκλογές του Σωματείου ανεξαιρέτως της επιλογής που έκανε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που επέλεξαν με την ψήφο τους τη Συναδελφική Αλληλεγγύη, η οποία αν και για πρώτη φορά συμμετείχε στις εκλογές αυτές, είναι η δεύτερη δύναμη στο Σωματείο.  Η ευθύνη μεγάλη όσο και οι προκλήσεις της επόμενης μέρας.  Γνωρίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας και δεσμευόμαστε ότι με τον κάθε συνάδελφο χωριστά, αλλά και όλοι μαζί θα καταλήξουμε στον καλύτερο τρόπο για να προτείνουμε λύσεις και να δώσουμε τέλος σε όλα αυτά που χρονίζουν.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι οι συνάδελφοι επέλεξαν τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό.  Δυστυχώς αυτό δεν καταγράφηκε στη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΤ-ΟΤΕ.  Η πλειοψηφούσα παράταξη ΔΑΚΕ, δίχως να είναι αυτοδύναμη επέλεξε να διεκδικήσει και να πάρει περισσότερες έδρες από αυτές που οι εργαζόμενοι έδωσαν εντολή στις εκλογές, εκμεταλλευόμενη τις λευκές ψήφους της τρίτης παράταξης ΑΣΕ.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της παράταξης των Ακομμάτιστων.


Η μικρόνοια, η αλαζονεία και ο πολιτικός φανατισμός δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρίο, αυτό για εμάς συνιστά επίθεση στο ΣΚ απαξιώνοντάς το, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στα εργοδοτικά συμφέροντα που κάποιοι υποτίθεται αντιπαλεύουν.

Η Συναδελφική Αλληλεγγύη κατέθεσε ξεκάθαρα την άποψή της ότι όλες οι παρατάξεις του ΔΣ θα πρέπει να έχουν έκφραση και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΤ-ΟΤΕ.  Αυτό είναι Δημοκρατία και αυτό υπηρετούμε.

Συνάδελφοι,

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθεί το Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ένα συνέδριο που θα εκλέξει τη νέα Διοίκηση του ανώτατου οργάνου των εκπροσώπων μας.

Στο συνέδριο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει το χθες με την προώθηση άνομων ατομικών επιδιώξεων και αθέμιτων συνδικαλιστικών φιλοδοξιών.

Η Συναδελφική Αλληλεγγύη θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να βοηθήσει στη δημιουργία ενός μετώπου, που σκοπό θα έχει το καλύτερο αύριο και μέλλον κάθε συναδέλφου. 

Προχωράμε μαζί με αξιοπρέπεια και διεκδίκηση, κοιτάμε μπροστά για να διαμορφώσουμε συνθήκες προόδου για κάθε εργαζόμενο.

Μαζί τολμήσαμε Μαζί συνεχίζουμε Μαζί προχωράμε.